Megfelelő a választott diétád?

2015.01.31. 22:45 :: Veres Kriszti

HOGYAN TUDOD MEGÁLLAPÍTANI? HOGY MELYIK TÁPLÁLKOZÁSI FORMA,

DIÉTA A LEGMEGFELELŐBB SZÁMODRA?

 

 

Rengeteg lehetőség áll a rendelkezésünkre, hogy kiválasszuk a számunkra legmegfelelőbb diétát,mégis sokszor tanácstalanul állunk a bőséges választék előtt. Majd legtöbbször a környezetünkben hallott és dicsért legújabb módszernek állunk neki, általában többedszer. 

 

Hogy miért nem első nekifutásra sikerül arról egy másik cikkben olvashatsz.

 

A széles választék tulajdonképpen néhány jól bevált módszer továbbfejlesztett változata.

 

Személyes véleményem, hogy csak azok a diéták maradtak életben, amiket már emberek eredményesen használtak. Vagyis mind jó. Nincs olyan, amelyik jobb lenne a másiknál. Különböző alapokra épülnek, amelyek a test anyagcsere folyamatának az előnyeire próbál hangsúlyt fektetni. Van amelyik az állati fehérjéket, zsírokat, van amelyik a zöldségeket, van amelyik a szétválasztást részesíti előnyben.

 

Az, hogy számunkra melyik a legmegfelelőbb azt érdemes átgondolni, mert ez fogja a kívánt eredményt megadni.

 

Nem mind működik mindenkinek mivel a testünk is más és más. Van akinek szüksége van állati fehérjékre és van akinek ez kimondottan ártalmas. Van akinek a gabona energiát ad és van akinek kerülni kell, mert számára más jelenti a tápanyagot.

 

Ezt ha odafigyelsz a testedre, akkor apránként látni fogod, hogy számodra melyik az az ételcsoport amire mindenképpen szükséged van, mert ez a fő energiaforrásod, és azt is érzékeled, hogy melyik az, ami megterheli a gyomrodat. Majd ha az ételcsoport azonosítva van lehet finomítani, hogy például milyen ha tejet fogyasztasz és milyen ha a tejet, joghurtot, kefirt kerülöd és csak tejszínnel főzöl, vagy azt is kerülöd és csak növényi tejeket fogyasztasz. Ezt a többi ételcsoportban is meg tudod tenni.

 

A társítás is fontos szempont. Van akinek gyorsabb az emésztése, nekik többnyire nem okoz gondot a különböző ételcsoportok együttes fogyasztása. Viszont az érzékenyebb gyomrúaknak mindenképpen figyelni kell, hogy például a gyümölcsöt mikor és mivel fogyasztják?

 

Figyeld meg, hogy érezhető-e valamiből a túlzott fogyasztás.  Ha például ez a hús, valószínű,hogy számodra ez nem mellőzhető, vagyis ne egy vegetáriánus alapra épülő diétát válassz.

 

Viszont ha ez a szénhidrát,(kenyérfélék, édesség) akkor jobban meg kell vizsgálni, hogy ott van-e a háttérben szervi probléma, vagy lelki eredetű a túlzott szénhidrát fogyasztás.

 

Személyes tanácsadás során, amikor ezekre pontos információkat kapunk, az a tapasztalat, hogy az ayurvédikus táplálkozás, illetve a vércsoport diéta jó kiinduló pont.

 

Ha ezeken elgondolkozol és figyeled a tested reakcióit, akkor kiszűrheted, hogy melyek azok az ételcsoportok, amik számodra a legkedvezőbbek és ez után már könnyebb a diéta kiválasztása. 

Amennyiben szeretnél ebben segítséget, akkor várlak szeretettel.

 

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás diéta

A bejegyzés trackback címe:

https://mindegydieta.blog.hu/api/trackback/id/tr336562607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása