ALAKFORMÁLÓ FŐZŐKURZUS

2015.01.18. 13:31 :: Veres Kriszti

 

Szeretsz finomakat enni?

Szeretsz finomakat főzni?

 

 

De,problémád van a súlyoddal?

 

 

 

ALAKFORMÁLÓ FŐZŐKURZUS!

 

 

Szeretnél a felesleges kilóktól megszabadulni, de nem tudsz lemondani a kedvenc ételeidről?

Kipróbáltál már több diétát, de nem volt maradandó az eredmény?

Eleged van a koplalásból?

 

Ezekkel a problémákkal szinte minden túlsúlyos ember találkozik. Majd jönnek a biztos fogyás receptjei. A gyors diéták, táplálékkiegészítők és egyéb eszközök, komoly gépek, stb..

 Az igazság viszont az, hogy a maradandó eredményhez szemléletváltásra van szükség, mind az étkezésben, mind az önmagadhoz való hozzáállásban.

Az elhízás, a túlsúly a szervezet egyensúlyának felborult állapota, egy védekező mechanizmus. Ebben természetesen lelki tényezők is szerepet játszanak.

Továbbá ok lehet a türelmetlenség. A felhalmozott kilók sem 1-2 hét alatt „ragadtak meg”. Vagyis a tartós eredményhez a fokozatosság fontos tényező.

Ezen kívül, ha a diétát egy kínszenvedésnek, lemondások sorozatának éled meg, akkor egyrészt hosszú távon nem fogod csinálni, másrészt nem kapod meg a kívánt eredményt. Nem fogod jól érezni magad közben, ezért ez számodra nem lesz egy harmonikus állapot, sem testileg, sem lelkileg.

 

A koplalás egy optikai csalódás, mivel a szervezet vizet veszít ugyan, de a tápanyagokat elkezdi elraktározni, mivel azt gondolja, hogy nem fog többhöz jutni. Így pont a zsírraktárakból nem használ energiát, ami az alapvető cél lenne.

A szénhidrát elfogyasztása után inzulin termelődik, amit „éhséghormonnak” is neveznek. Az inzulin kulcsfontosságú szerepet játszik  az anyagcsere-folyamatok jelentős részének szabályozásában.

Ez a hormon gondoskodik arról, hogy további evésre szólítsa fel a szervezetet, illetve, hogy a felesleges szénhidrátot zsír formájában raktározza.

Ezzel szemben a glükagon hormon, feladata, hogy a raktározott energiát kiszabadítsa a zsírsejtekből.

VISZONT!!!

Ha van elegendő inzulin állandóan a szervezetben, akkor nem termelődik a glükagon, mivel nincs szükség a raktárakból elővenni a tartalékot.  Ez a hormon akkor lép akcióba, amikor a vércukorszinted egy bizonyos érték alá esik, ha nincs állandóan előhívva az inzulin, a gyorsan felszívódó szénhidrátok által.

Mi a megoldás?

Hogy fogyaszthatsz mégis szénhidrátot?

 

 

Várlak szeretettel a főzőkurzuson!

 

Mit kapsz itt?

Egy kellemes hangulatú este, ahol megtanulod az ételek megfelelő társítását.

Mikor és mivel fogyaszthatsz szénhidrátot?

Melyek azok a kenyérfélék, gabonák, tészták, édességek, amelyek nem hátráltatják a fogyást.

Biztosítom az ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagokat.

Részese lehetsz az ételek elkészítésének, majd el is fogyaszthatod ezeket.

Ingyenes receptfüzettel ajándékozlak meg.

A kurzus után megajándékozlak egy olyan programmal, ami segít helyreállítani a lelki egyensúlyt. Ez különböző feladatokból áll, amit te magad végezhetsz.

Amennyiben a lelki hátterét is szeretnéd megérteni a kialakult problémádnak a továbbiakban erre is van lehetőség, különböző alternatív kezelések formájában.

 

 

A főzőkurzusra jelentkezni, illetve az időpontokról tájékozódni az egyenergia@gmail.com e-mail címen lehet. Egy főzőkurzus kb. 4 óra és maximum 6 fő jelentkezését tudom elfogadni.

 

Várlak szeretettel!

 

1556358_481985541905815_1551765647_o.jpg

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás egészség diéta fogyás életszemlélet főzőkurzus

A bejegyzés trackback címe:

https://mindegydieta.blog.hu/api/trackback/id/tr467085219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása