SAVLEKÖTŐ HELYETT FŐZŐKURZUS

2015.01.13. 13:30 :: Veres Kriszti

Szeretsz finomakat enni?

 

Szeretsz finomakat főzni?

 

De problémád van az emésztéssel?

 

 

EMÉSZTÉSHELYREÁLLÍTÓ FŐZŐKURZUS

 

 

Miért fontos, hogy mit mivel fogyasztasz?

 

Egyre több helyen olvashatunk az egészséges táplálkozásról és egyre többen figyelnek is erre. Viszont elég kevés szó esik arról, hogy mit mivel fogyaszthatunk egy étkezés alkalmával.  Van aki azt állítja, hogy bármit bármivel és van, aki szerint a szétválasztás a megfelelő. A saját tapasztalatom az, hogy van aki meg tudja emészteni a hús-krumpli párosítást és van akinek ez emésztési problémát jelent, hogy egy étkezésen belül fogyaszt állati fehérjét és keményítőt együtt.

A magyaros ételek szinte ilyenekkel vannak tele: rántott hús-burgonyapüré, marhapörkölt-nokedli, rakott káposzta, milánói makaróni, rakott burgonya,sonkás kenyér, stb….. Mindben szerepel az állati fehérje és a keményítő együtt.

A különböző csoportokba tartozó ételek együtt fogyasztása a gyengébb emésztőrendszerrel rendelkező embereknél nehézséget okoz. Akik ennek ellenére így étkeznek azok étkezés után levertséget, fáradtságot, felfúvódást, bélgázt, gyomorégést éreznek.  Mivel a szervezet minden energiát ezek megemésztésére fordít, erőn felül.

A jó közérzet és a túlsúly elkerülése érdekében figyelembe kell venni, ha érzékenyebb emésztőrendszerrel rendelkezünk és figyelni kell a megfelelő ételtársításokra. Húst, halat csak zöldséggel, rizst  zöldséggel, tésztát  zöldséggel fogyaszthatunk.

  1.        Vagyis kenyeret, tésztát, gabonákat hússal, hallal ne fogyasszunk.
  2.        Gyümölcsöt tejtermékkel ne fogyasszunk.
  3.        A zöldséget szinte mindennel lehet társítani.

 

A fehérjék emésztése savas környezetet igényel és a gyomorban zajlik, ezzel szemben a keményítő lúgos környezetben emésztődik a szájban és a vékonybélben. Ha ez a folyamat akadályozva van az érzékenyebb emésztésű embereknél, akkor rothadás, erjedés indul be és gázok képződnek.  Ilyenkor sokan szednek savlekötőt, gondolván, hogy sok a gyomorsav, pedig az étel bomlásából származó savak zavarják a szervezetet, ami a megfelelő társítással helyreállítható lenne. Gyógyszerek nélkül!!

Majd a félig megemésztett táplálék a gyomorból a belekbe távozik, ahol tovább terheli a szervezetet. Majd alakulnak ki a különböző ételintoleranciák.

 

Hogyan változtathatunk?

Étkezési szokásaink megváltoztatásával. Nem kell semmiről lemondani csak a párosítást kell megtanulni, megszokni.

Ez nem csak párolt csirkemell zöldségkörettel, rengeteg ízletes ételt lehet készíteni.

Nincs ötleted?

 

Szeretnéd megtanulni?

 

Szeretnél recepteket?

 

Várlak szeretettel a főzőkurzuson!

 

Mit kapsz itt?

 

Egy kellemes hangulatú este, ahol megtanulhatod az ételek megfelelő társítását.

Biztosítom az ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagokat.

Részese lehetsz az ételek elkészítésének, majd el is fogyaszthatod ezeket.

Ingyenes receptfüzettel ajándékozlak meg.

A kurzus után megajándékozlak egy olyan programmal, ami segít helyreállítani a lelki egyensúlyt. Ez különböző feladatokból áll, amit te magad végezhetsz.

Amennyiben szeretnéd a lelki hátterét is megérteni a kialakult problémádnak, a továbbiakban van lehetőség erre. Különböző alternatív kezelések formájában.

 

 

A főzőkurzusra jelentkezni, illetve az időpontokról tájékozódni az egyenergia@gmail.com e-mail címen lehet. Egy főzőkurzus kb. 4 óra és  maximum 6 fő jelentkezését tudom elfogadni egy alkalommal.

 

Várlak szeretettel!

 

 

 dsc08155.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: egészség diéta főzőtanfolyam életszemlélet

A bejegyzés trackback címe:

https://mindegydieta.blog.hu/api/trackback/id/tr837067579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása